Marka adı: Fulique
-Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Fulya, Fulique markasının kurucusuyum. Bursa'da 3 kız kardeşin ortancası olarak doğdum ve büyüdüm. İletişim ve Marka Yönetimi her zaman en çok ilgimi çeken alanlar oldu. Yıldız Teknik Üniversitesinde okurken son yılımı Danimarka'da okudum ve İskandinav hayat tarzı bana çok şey öğretti. Kariyerime Pazarlamanın bir kolu olan CRM'de başladım ve Marka Yöneticiliğine evrildim. 7 senelik Kurumsal kariyerimden sonra kendi işimi kurdum ve tüm birikimimi kendi markama yöneltmeyi seçtim. Bugün Fulique'in hem kurucusu hem de stratejik ve finansal planlamasından sorumluyum. Her sene mutlaka Avrupa Yakası, Harry Potter dünyasını en baştan izlerim. Teknolojik trendleri ve modayı takip etmeyi severim, 5.5 yaşında da bir oğlum var.
-Bize markanızdan bahseder misiniz?
Fulique; kadınların hayatlarında daha ileri gidebilmesi için çalışan bir marka. Benim için ileri gidebilmenin yolu nereye gitmek istediğini bilmekten geçiyor. Bizde Fulique'te; hayatta ne yapmak istediğini ve hayallerini keşfetmeyi sağlayan özel içerikli ajandalar üretiyoruz. Fulique'te ki her ürün kişinin hayallerini ve hedeflerini keşfetmesine hizmet ediyor. Peki, diyelim ki hayallerini ve hedeflerini buldun, sonraki süreçte motivasyonu nasıl koruyabiliriz? Bunun için de özgün tasarımlarımız devreye giriyor. Çalışma alanında şık ve özgün tasarımı ile kalbinize dokunan her şey üretkenliğini arttırır:)
-İş hayatınızda başarılı olmak için nasıl bir planlama yaparsınız?
Ben Kurumsal bir firmada çalışırken kendi işimi kurdum ve yaklaşık 3 sene iki işimi beraber sürdürdüm. Bunun için de öncelikle her günümü çok iyi planlamam gerekti. İlk olarak Journaling ile kendi çalışma sistemimi keşfettim. Ve her günümü farklı farklı planlayarak benim için en iyi çalışan sistemi buldum. Bu kadar yıl içinde çok fazla sistem denedim ve sonunda en iyi çalışan sistemi herkes için kullanıma açtım; Geleceği Planlama Ajandası aslında benim yıllar içinde kendi işimi kurmamı sağlayan sistemin bugünki adı : )
-En çok neyi planlarken zorlanırsınız?
Günlerimi, işlerimi planlamak benim en güçlü kasım dolayısı ile plan yapma konusunda çok zorlanmıyorum. Ama bir iş ertelendiğinde, ya da beklenmedik bir gelişme olduğunda ve kurduğum sistemi değiştirmem gerektiğinde resmen çöküyorum ve dengem bozuluyor 😊 Son zamanlarda bu konuda daha iyiyim ama en çok bunda zorlanıyorum diyebilirim.
-Zaman yönetiminizi nasıl yapıyorsunuz?
Ben zaman yönetiminin en tepeden başladığını düşünürüm. Yani önce 1 yılı planlarım, sonra onu aylara bölerim ve her ay o ay'ın önceliklerine göre haftalarımı ve günlerimi planlarım. Günlük işlerde ilk olarak sabit işleri yerleştirim. Bu sabit işleri zamanı belli ve değişmeyen şeyler olduğu için onları yerleştirmek bana o gün içinde ne kadar vaktim olduğunu gösterir. İyi bir zaman yönetimi için bir gün içinde ne kadar vaktim var bilmem lazım, o gün 3 saatim mi var o zaman ona göre önce acil ve öncelikli işleri yaparım.
-Gelelim en sevdiğimiz soruya “Ajanda kullanım alışkanlıklarınızı öğrenebilir miyiz?”
Benim planımda her günüm mutlaka dolu ve planlarımı günlük yapıyorum. En temel alışkanlığım her gün saat 15.00 gibi kendimle mutabakat yapmak. O günün işlerinin üzerinden geçmek; ne tamamlandı, ne yarına kaldı, neyin mutlaka bugün yapılması lazım gibi gibi. Bu sayede hem her günün kapanışını yapmış oluyorum hem de işler sarktıysa bile ertesi günü bir önceki günden planlamış oluyorum.
-Son olarak girişimci kadınlar için tavsiyeleriniz neler?
Öncelikle bu yola baş koydukları için onları tebrik ediyor ve sarılıyorum 😊 Bu zor ama keyifli bir yolculuk.